opstappen & afstappen (boot A)

Op- en afstappen op officiële locatie

Deze regels gelden alleen voor onze boot A die aan de Oosterhaven ligt. Huurt u een andere boot? Dan zijn deze regels niet van toepassing.

Boot A ligt aangemeerd aan de aanmeerlocatie Oosterhaven 1. In samenwerking met de gemeente om overlast te beperken binnen de grachten is het verboden om met de gehele groep op- en af te stappen vanuit de Oosterhaven 1. Dit is formeel een aanmeerplek en ligt vlak voor woningen, waardoor er veel overlast ontstaat als (grote) groepen op en afstappen rondom deze aanmeerlocatie. Er zijn veel klachten geweest waardoor we dit besluit hebben moeten nemen.

Er mogen daarom maximaal 2 personen de boot ophalen en terugbrengen aan de Oosterhaven 1. Er is geen ruimte voor uitzonderingen op deze regel. De rest van de groep dient op- en af te stappen op één van de aangewezen op- en afstap locaties van de gemeente. Het makkelijkste om op- en af te stappen vanaf het Centraal Station, gezien de zeer korte reisafstand van en naar de Oosterhaven. Hier ligt een mooie ruime pier voor gemakkelijk aanmeren en op- en afstappen.

Op- en afstap locaties:

  1.    Hoofdstation Groningen (op nog geen 5 minuten varen vanaf de aanmeerlocatie, ideale opstapplek)
  2.    Steiger bij Minerva (tussen de 5 en 10 minuten vaarafstand vanaf de aanmeerlocatie)

Wij hopen op uw medewerking om overlast tegen te gaan binnen de grachten. Zo kunnen onze klanten genieten van een leuke boottocht, zonder dat de omgeving daar last van heeft. Bij niet naleving van bovenstaande loopt u het risico dat de (volledige) borg wordt ingehouden. Wij controleren hier streng op, aangezien er veel overlast is geweest in het verleden.

 

Regels in het kort:

1. Boot A mag met maximaal 2 personen opgehaald & teruggelegd worden aan de Oosterhaven.
2. De rest van de groep moet op- en afstappen op een officiële op- en afstap locatie zoals het Centraal Station.

Wij controleren op naleving van deze regels en zullen bij overtreding (een deel) van uw borg inhouden.

Kaart: opstaplocaties / aanmeerlocatie / WC

Hieronder vind u de aanmeerlocatie van boot A (rode marker), de twee op- en afstap locaties (groene markers) en de openbare toiletten die op de route liggen (blauwe markers).